dissabte, 25 de febrer del 2012

Tocat per la llum...

A vegades, en comptades vegades, durant una sortida fotogràfica tens la sort de ser engolit per un espectacle de llum sense precedents.

Aquesta fotografia está feta fa un parell de mesos, a Roques Planes, a la Costa Brava, el meu lloc d'inspiració, lloc on es barregen per igual els "xuts" d'adrenalina i les dosis terapéutiques de pau, tranquilitat i desestressament.

Era un dia de diari, abans d'anar a la feina, vaig pensar tot sortint de casa que necessitava una dosi... Vaig dirigir-me cap al lloc escollit. Quan vaig arribar ja vaig intuïr que podria ser un gran dia doncs hi havia alguns núvols que es començaven a colorejar, a més feia una mica de vent, però quan vaig arribar a peu de mar i vaig veure que no hi havia núvols baixos arran d'horitzó, vaig saber que seria un gran dia.

Vaig pensar ràpidament en un nou enquadrament que no fos tant vist i desprès de provar-ne uns quants, aquest m'agradava però volia fer-ne algun més, però de sobte el cel va començar a enrogir-se, i una explosió de llum va recórrer tot el cel, increíble.



Mai fins aquell moment havia viscut un cel tant espectacular, però patia per l' exposició de les fotografies doncs la llum es concentrava molt. Quina pujada adrenalítica!

Vaig poder gaudir de l'espectacle varis minuts, en aquell moment engolit per aquell cel tan meravellós, hem sentía molt petit, estava sol i m' hagués agradat compartir aquell moment amb algú estimat doncs són situacions que mai s' obliden...

També us haig de dir que després d'aquell dia, un bon grapat de sortides posteriors vaig patir desgana i desmotivació doncs els cels no hem "deien" gaire res.



dimarts, 21 de febrer del 2012

Blue Velvet

Fa unes setmanes que tinc aquesta fotografia ficada al cap, doncs quan la vaig veure a l'ordinador hem va agradar en seguida el color blau i el seu reflexe al mar que estava en una calma inusual.
Al fer-la una mica més gran per veure'm mes detalls vaig veure que estava una mica justa d'exposició i vaig desistir de pujar-la.

Amb els dies, l' he anat observant i decidint-me a pendre la desició de pujar-la, doncs amb un processat una mica més acurat es podia sol.lucionar, encara que esta clar que en gran no passa la proba del cotó.



ISO 800
Exposició 113'
f 4'5 a 17 mm

dissabte, 11 de febrer del 2012

Primeres llums a Frares...


L' estil de fotografies de paisatge que més m'agrada són aquells moments que capto amb les primeres i últimes llums del dia, on l'incidéncia de la llum és més intensa, més horitzontal i en conseqüéncia dona volum a les formes.

Aquest fet hem comporta alguns inconvenients com ara llevar-se a hores intempestives sobretot a mesura que el dia s'allarga. Pero sobretot, moltes sortides fallides...

Fallides perque m' agraden que els cels tinguin com a minim una mica de volum i per tant no cada dia es dona aquest fet. Així doncs intento mirar cada dia les noticies que ens dona en Tomás Molina, i d'altres webs que ens donin el temps més localitzadament.

Aquest fet fa que repeteixi un i altre cop fins a tenir una bona fotografia en quant composició i llums de la localització escollida... A vegades inclús avorreixo el lloc i el deixo de visitar una llarga temporada...

Pero mai desisteixo...





dimecres, 8 de febrer del 2012

Llum Marciana

Potser es una de les cales més fotografiades de la nostra costa, pero de les moltes vegades que hi he anat, mai he pogut trovar unes bones llums...
Aquesta fotografia esta feta completament de nit, just una mitja hora abans de l' albada, el cel estaba ben nuvol i es tenyia de la contaminació llumínica de Lloret de Mar, el blau del cel era molt intens i espectacular, llástima que minuts després el cel fos completament pla i sense volum.




dimecres, 1 de febrer del 2012

Aire



A vegades miro l' arxiu fotografic, sigui per fer un buidatge, sigui per buscar alguna fotografia arraconada, sigui per remirar-te alguna fotografia que t' agradava pero no tant com per publicar-la o perqué ja en tens varies que consideres bones d' aquell lloc...

L'altre dia fent una d' aquestes tasques, vaig aturar-me en la fotografia que us presento. Vaig mirar-me'la i m' agradava peró inmediatament pensava que no tenia els "cànons" establert de composició i que per tant no seria valorada com jo la valoro.

Vaig pensar en la història que té aquesta fotografia i vaig començar a processar-la i mentre transcórria el temps, pensaba en tornar al lloc i fer-la amb millors condicions, pero ja no seria aquesta foto.

I vaig dir-me tot i que li falta "aire" per els costats, tot i que esta realitzada a 17 mm i full frame no donava més de si, tot i que estava pujat a dalt d' una roca i la meva esquena tocava la pared rocallosa, tot i que podia haver fet una panorámica de dues fotografies, tot i que era la primera vegada que visitava el lloc... a mi ja m' agrada aquesta!

I a vosaltres?